Over mezelf

Oprichter Kristof Gils startte met de stokerij in 2020 gelegen te Mol na het succesvol voltooien van een geavanceerde cursus voor distillateurs. Zijn opleiding als scheikundig ingenieur vormt hierbij de ideale basis om deze technologie naar een hoger niveau te tillen.


De distillaten

Gin

Begin 2020 startte de productie van een oriëntaals gekruide gin waarbij 2 jaar werd uitgetrokken voor de ontwikkeling van het recept. Door een unieke combinatie van de aldoor gekende botanicals en oosterse invloeden wordt een exclusieve smaakbeleving gecreëerd. Deze gin onderscheidt zich omwille van zijn complexiteit en exotische invloeden. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar een niet alledaagse kruidige frisse gin.

 

Whisky

Momenteel wordt er druk gewerkt aan een recept waarbij het beste vanuit de Belgische biercultuur wordt gecombineerd met de eeuwenoude traditie van schotse whisky. Naast de ruime beschikbaarheid aan kwaliteitsvolle mouten is het succes van onze bieren voor een groot deel te danken aan de grote diversiteit aan biergisten.

Het beoogde resultaat zal een unieke blend zijn waarbij meerdere grondstoffen, gisten en houtsoorten voor de rijping gebruikt zijn met daarin de typische herkenbare bieraroma’s. 

Hiervoor gaan we samenwerken met lokale bierbrouwers waarbij onverkochte bieroverschotten verwerkt worden tot whisky. De filosofie is dat er voor elk geproduceerd vat een uniek recept gebruikt zal worden.

Botanische Rum

De voorbije jaren hebben we veel aandacht besteed aan het experimenteren met kruiden en het verdiepen in de wetenschap van foodpairing. Door deze nieuwe inzichten zijn we weldra klaar om een botanische rum te lanceren waarbij de nadruk zal liggen op de gecreëerde smaakcombinaties.

Het proces

Tijdens het stookproces wordt er gebruikt gemaakt van een koperen alambiek met een nuttig volume van 100 liter. Dit soort ketels wordt nog steeds ambachtelijk vervaardigd en hebben al vele succesvolle producten afgeleverd. Whiskey, rum en zelfs gin krijgen een vol karakter wanneer ze met dit type ketel gestookt worden.