Dragon Ride Gin

Deze oriëntaals gekruide gin is een fusie waarbij enkele exclusieve oosterse ingrediënten gecombineerd zijn met het beste vanuit de westerse botanische tuinen. Door zowel gebruik te maken van 100% natuurlijke producten en distillatie via een koperen alambiek is het resultaat een complexe en unieke smaakbeleving met subtiele invloeden vanuit het oosten. Een echte aanrader voor fijnproevers!


Serveertip 
50 ml Dragon Ride Gin
150 ml neutrale tonic
Afwerken met enkele bolletjes roze peper en eventueel een stukje limoen.


Are you ready to mount this dragon and experience the orient?

50 cl - 44 vol%

Prijzen

Een oosters avontuur

In het verre oosten ging ik op zoek naar de meest geschikte ingrediënten om te distilleren voor deze oriëntaals gekruide gin.
Al snel was ik onder de indruk van de diversiteit op lokale kruidenmarkten. Hoe deze reis verloopt, lees je hieronder.

citroengras uit Chiang Mai, Thailand

Tijdens mijn aankomst in Chiang Mai zal ik nooit de geur vergeten die er heerst op de lokale kleurrijke kruidenmarkten. Als westerling word je al snel overweldigd door de intense aroma’s die er heersen. Geïnspireerd door de Thaise keuken begon ik na te denken over de fusie van deze delicate smaken met de kruidige intensiteit van jeneverbessen. Al snel werd duidelijk waarom citroengras zo populair is in de Thaise keuken. Het geurige en verfrissend aroma blijkt ook in een distillaat verbazingwekkend te zijn.

Sichuan peper uit China

De provincie Sichuan in China is bekend om zijn Szechuan saus waarin Sichuan peper de hoofdrol speelt. Het aroma heeft iets weg van citrus en past zeer goed bij visgerechten... en gin. Geen wonder dat deze peper één van de ingrediënten is in het bekende Chinese vijfkruiden poeder.

groene kardemom uit Karnataka, Indië

Karnataka is buiten zijn religieuze tempels en witte stranden ook bekend vanwege de kruidenteelt. Het verschil tussen groene en zwarte kardemom is dat de groene variant een zoeter, meer citrusachtig aroma afgeeft terwijl de zwarte variant eerder een muntachtig, rokerig aroma bezit. Voor de combinatie met de overige kruiden bleek echter de groene variant uitermate geschikt.

Roze peper uit Java, Indonesië

Naast superieure koffiebonen en een uitgestrekt vulkanisch landschap biedt Java een zeer grote diversiteit aan kruidenteelt. Hoewel deze populaire roze bessen afkomstig zijn uit Peru is de productie sterk verspreid naar regio’s met een gelijkaardig klimaat. De aromatische, zoete smaak vormt werkelijk het perfecte huwelijk met de jeneverbes.

Boeddha's hand uit Aichi, Japan

Deze exotische citrusvrucht heeft zijn naam niet gestolen en wordt in Japan vaak met nieuwjaar geschonken aan vrienden en familie. De vrucht bevat echter geen vruchtvlees maar geeft een heerlijk fris aroma af wanneer de zeste wordt gebruikt in gerechten.

Einde van de reis, terug naar België

Eenmaal thuis ging ik experimenteren met de botanische collectie die ik onderweg verzameld had. Van elk ingrediënt werd een concentraat bereid via distillatie waarbij de essentie gevangen werd in een elixir. Door deze zorgvuldig te mengen met elkaar ontstond zo de basis voor deze nieuwe gin. Door verder te verfijnen in zowel de maceratie als distillatietechniek ontstond zo deze Dragon Ride Gin met daarin de subtiele oriëntaalse toetsen. Een smaakbeleving die je zal bij blijven.